Bäst skidåkning i Sverige för barn

Bäst skidåkning i Sverige för barn

Skidåkning har alltid varit populärt i Sverige och många börjar åka redan som små. För dig som vill ta med dina barn på en mysig skidsemester finns därför ett stort utbud av skidorter som passar bra för hela familjen. På många ställen finns det dessutom gott om andra barnvänliga aktiviteter att sysselsätta sig med. På några av dem finns även möjlighet till barnpassning för att föräldrarna ska kunna få några avkopplande åk tillsammans. Här tipsar vi om några av barnfamiljernas favoriter.

Något för alla i familjen i Sälen

Sälen är en av de orter som har bäst skidåkning i Sverige för barn. Här hittar du flera familjevänliga resmål som passar alla i familjen, både den ovana minstingen i familjen och tonåringarna som vill ha mer utmaning. Lindvallen är en populär anläggning med många fina backar och stugor. Här hittar du även Experium, som bland annat har äventyrsbad, spa och relax, bowling, 3D-bio och shopping. Dessutom finns gott om barnvänliga ställen att äta på.

En annan skidanläggning i Sälen är Högfjället. Den är lite mindre än Sälens andra anläggningar vilket kan vara skönt för barnfamiljen. Här kan man även bo bekvämt på Högfjällshotellet. Trots den mindre storleken finns här gott om utmanande backar. Det finns också ett fjäll-lekis, där barnen kan få leka medan föräldrarna åker i backarna. Även Stöten är en populär skidanläggning i Sälen, med mängder av aktiviteter för hela familjen och backar i olika svårighetsgrader.

Andra populära anläggningar

För den som bor längre ned i landet och inte vill åka så långt är Säfsen ett mycket populärt alternativ. Det är en lite mindre resort, perfekt för familjen med mindre barn eller ovana åkare. Här finns många lätta backar som passar bra att lära sig åka i. Det finns även bra backar för resten av familjen. Däremot kanske den erfarne åkaren som vill ha riktigt svåra och långa backar tröttnar snabbt.

Har man tonåringar eller vuxna i familjen som vill ha lite större utbud av svårare backar kan Åre vara ett bra alternativ. Resan blir lite längre men det finns bra förbindelser med flyg och tåg för den som inte vill köra. Här finns även ett mycket stort utbud av restauranger och nattklubbar. För den med mindre barn finns speciella barnområden där de kan åka tryggt. Det ordnas även många aktiviteter för barnen, till exempel en egen after-ski och en skidtävling där alla är vinnare och får medalj.

Ta med barnen på en härlig skidsemester i vinter

Var vill ni åka i vinter?

Givetvis finns många fler destinationer i Sverige med bra skidåkning och det kan vara svårt att bestämma var man ska åka. Fundera över vad ni vill få ut av semestern. Vill ni ha utmanande åkning i tuffa backar? Ska småbarnen lära sig åka? Eller vill ni bara få en mysig och avkopplande semester tillsammans i vacker miljö? Tänk bara på att boka i god tid om ni vill åka över jul/nyår eller på något av loven. De populäraste stugorna kan ta slut fort.