Snowboard vid riksgränsen

Snowboard vid riksgränsen

För dig som anser att vintersäsongen är allt för kort finns möjligheten att åka snowboard vid Riksgränsen. Det är Sveriges nordligaste vintersportsort och kan således bjuda på snowboardåkning långt efter att snön är borta i resten av landet. På orten finns 15 pistade backar men det är främst möjligheten till åkning off-pist som lockar

Stockholm till Riksgränsen under 4 timmar

Att ta sig från Kiruna till Riksgränsen innebär en bussresa på ca 90 minuter och flyg från Göteborg eller Stockholm till Kiruna tar ungefär lika lång tid. Detta innebär att den som inte bor allt för långt från flygplatsen kan vara redo för snowboard Riksgränsen på under 4 timmar. Det är inte så illa för en resort där skidliftarna fortfarande har öppet i slutet av maj.

Mest snö i Sverige

Riksgränsen är Sveriges mest nederbördsrika plats. Det var anledningen till att samhället som fanns här avvecklades i början av 1900-talet. Det var helt enkelt allt för mycket snö för att fungera som samhälle. För snowboardåkning är det dock perfekt och den rikliga snömängden lägger till ett extra lager av spänning till den redan utmanande off-pist åkningen.

Snowboardåkning vid riksgränsen nästan året runt

Vid Riksgränsen bjuds du på goda möjligheter till snowboardåkning långt efter att säsongen är slut i resten av landet. Det är främst off-pist åkning som lockar men här finns även pistade backar och ett väl utbyggt liftsystem. Det är också här man varje år i maj håller Nordiska Mästerskap i extremskidåkning. Den rikliga snömängden skapar ett attraktivt resmål för alla intresserade av snowboard och skidor.