Snowboardresa

Snowboardresa

Drömmer du om den ultimata snowboardresan? Den där allting är perfekt. Vit snö, lagom kallt, bra boende och roligt sällskap med på resan. Att åka på skidsemester är vanligt bland den svenska befolkningen. Kanske är det till och med så att den där drömmen om en perfekt resa inte alls är så avlägsen eller svåråtkomlig som man hade kunnat tro. Vi skall ge dig lite tips och information som kan vara bra att ha ifall du planerar en vintersemester i det vackra Tänndalen.

Välkommen till Tänndalen

Tänndalen är en liten ort nära norska gränsen. Här finns hela 137 olika nerfarter för den som vill åka slalom eller snowboard. För att ha tillgång till alla de här backarna behöver man ett skidpass. I det ingår även transferbuss mellan de olika anläggningarna och kvällsskidåkning. Passen kan man boka online eller också köpa på plats. Här finns också möjlighet att hyra utrustning för den som inte har egen. Allt fås smidigt på samma ställe!

Att åka till Tänndalen på snowboardresa är bäddat för upplevelse, nöje och avkoppling. Här är det vackra vyer blandat med afterski, mysiga boenden och många andra aktiviteter när man tröttnat på att åka i backarna. Har du åkt skidor färdigt kan du ta en tur med guide upp till en av fjälltopparna och avsluta med en god bit fisk på Tänndalens fiskrökeri. Vill du veta mer om Tänndalen och alla möjligheter som erbjuds kan du gå in på tanndalen.com för mer information!

Kom ihåg checklistan

Innan du åker hemifrån är det några saker som är bra att tänka på. För det första: skall du åka på en snowboardresa är det bra att kolla upp vad din försäkring täcker. Förhoppningsvis är det ingen som kommer åka in i en skidstuga eller vurpa i backen, men om olyckan är framme är det skönt att veta att man är täckt av sin försäkring. Det är heller inte en dum idé att packa ner solkräm. Det kanske låter knasigt, men solen kan vara väldigt stark på vintern och det är lätt att bränna sig i backen.

Även nästa punkt har att göra med solen. Se till att du har bra skidglasögon. Ofta finns de att låna eller hyra, men om man åker ofta är det en bra investering. De både skyddar mot blåst och kyla, men även mot det starka ljuset som snön ibland kan ge upphov till. Sist men inte minst, se över din utrustning. Om du tar med egen utrustning är det alltid bra att kontrollera skicket innan avfärd. Vad du än gör, glöm inte bort raggsockorna! De skyddar mot kalla och ledsna tår.

 

 

Tänndalen är något för alla

Tänndalen erbjuder en bra skidsemester tack vare att det finns något för alla, oavsett ålder och erfarenhet. Här finns skidskola för de minsta och offpiståkning för de mer erfarna. I området finns många bra restauranger och caféer när man vill slappna av en stund. Hit återvänder många år efter år för att åka i backarna, umgås och få en skön avkoppling från vardagen. Boka i god tid så du är säker på att också får plats!