Snowboardtillbehör

Snowboardtillbehör

Snowboard, snöbräda eller bara bräda, är en typ av vintersport där man åker på en bräda, vilken kan sägas liknar en bred skida. Själva åkandet påminner om att åka skateboard eller surfingbräda eller skateboard mer än när man åker slalomskidor. Snowboard kan åkas i en typ av backe som kallas ”park”. Där finns ofta bänkar, halfpipes, hopp och räcken (rails) för olika trick.

Tillbehör för snowboardåkaren

För den som gillar att ha en hel mundering finns många olika typer av snowboard tillbehör att införskaffa. Man kan förutom brädan, bindningar, skor och kläder, ha bland annat skidglasögon, ryggsäck, skydd och actionkamera. En actionkamera är kul att ha om man vill föreviga sina åk och hopp, för att kunna visa sina vänner.

Skydd när du åker

För den ovane kan det vara speciellt bra att använda olika sorters skydd när man åker. Det finns olika typer såsom: hjälmar, handledsskydd, ryggskydd och crashpads. Ett handledsskydd kan vara bra att använda då just handledsskador är de vanligaste skadorna vid snowboardåkning, använder man inte handledsskydd blir frakturerna fulare och de läker sämre.

Det är kul att åka snowboard

Det finns olika tillbehör

För den som gillar att ha de senaste grejerna kan man köpa mycket olika tillbehör till sin snowboardoutfit, såsom ryggsäck, skydd och actionkamera. Skydden är det viktigaste då man skall ta hand om sin kropp på bästa sätt. Ett ryggskydd kan exempelvis skydda mot en kotfraktur om man kanske landar på ryggen, blir påkörd av någon annan eller kör in i någon eller något.